Roadbook-Africa Twin
PUC FER LA navireg amb una 125 cc?

Sí. La ruta és apta per a qualsevol moto. No és qüestió de velocitat. Els trams de regularitat són a velocitats entre els 30 i 50 kms/h.

Quines categories hi ha?

La idea és que cadascú pugui fer la Navireg que li vingui de gust, adequant al repte.

Per això hi ha tres categories:

Navegació , on el repte se centra en seguir correctament les indicacions del llibre de ruta sense perdre.

Navireg , on hi ha el doble repte de la navegació i la regularitat. O sigui, a més de no perdre hi ha uns trams en què cal intentar aconseguir la velocitat mitjana indicada en cada vinyeta del llibre de ruta.

En parella,  En comptes d’usar un portaroadbook, es tracta de fer un treball en equip entre pilot i passatger per navegar correctament. La diversió és per a tothom.

Quin és el repte de seguir un llibre de ruta cec en asfalt?

Seguir un llibre de ruta sempre té l’al·licient d’interpretar les indicacions per traduir sobre el terreny.

Però passa que la major part de roadbooks que conec en rutes d’asfalt no impliquen massa mèrit no perdre per que reprodueixen els senyals i indicacions existents en el trànsit, a més de seguir moltes vies principals.

Per això treballem amb el concepte de llibre de ruta cec: com sol passar en les rutes de offroad que no hi ha senyals ni indicacions a la muntanya, hem preparat uns roadbooks en què només hi ha les indicacions de direcció, però que no inclouen indicacions ni toponímia. A més, hem buscat zones en què hagin diverses alternatives o petites vies asfaltades perquè no sigui tan fàcil com seguir carreteres principals.

Us aneu a divertir seguint el llibre de ruta cec, per que cal interpretar i entendre el terreny.

Com funciona la regularitat?
Roadbook-penedes

Regularitat, és a dir, s’ha de registrar la mitjana més propera a la velocitat marcada, no superior a la que marquen els límits legals i perfectament assequibles per a qualsevol moto.

Si m’inscric a l’esdeveniment i després no puc assiti per qualsevol motiu, què passa amb la meva inscripció?

Et donem l’oportunitat de cedir la teva plaça a una altra persona, la qual ens haurà de trametre les mateixes dades personals, necessaris per a la inscripció. Aquest punt no té cap cost en el termini indicat. Es podran realitzar aquests canvis únicament fins 3 dies abans de la prova, per qüestions logístiques.

No he fet mai cap ruta seguint un track. Com ho puc fer?

Des de l’organització donarem unes xerrades per explicar a tots els participants que ho desitgin, com fer servir un smartphone com a GPS. Totes les app que utilitzen el GPS gasten bastant bateria, de manera que per poder seguir tot el recorregut caldrà connectar el vostre telèfon a alguna presa de 12V de la moto o que porteu una bateria externa connectada.

Som un grup d’amics que volem inscriure’ns i fer la ruta junts, ¿és possible?

Sí, si feu la ruta seguint el track de gps. En la modalitat roadbook no és possible.

Som un grup d’amics que ens hem inscrit i farem la ruta junts. És suficient amb que un d’ells porti la ruta indicada en el seu GPS?

Sí, seria suficient.

Un cop arribi al punt de sortida el dia de l’esdeveniment, que faig?

El personal de l’organització, distingits amb armilles reflectants, us donaran totes les indicacions d’on has d’aparcar i on dirigir-te per acreditar-te.

No he pogut arribar a temps ni a l’acreditació ni a la sortida.

Hauràs de contactar amb l’organització per telèfon per tal de trobar una solució.

 

Durant la ruta he tingut alguna avaria o contratemps, què passaria?

Tal com està reflectit a la normativa que has acceptat amb la inscripció i en el document que se signarà a la sortida, cada participant té llicència vigent per conduir per Espanya i disposa d’assegurança en vigor. Hauria de posar-se en contacte amb la seva companyia asseguradora, com en qualsevol altra situació del dia a dia que succeís amb aquest vehicle. Recomanem que s’avisi el més aviat possible a l’organització a través del telèfon disponible, perquè pugui contactar amb qualsevol altre participant o membre de l’organització i pogués ajudar-lo. Tots els motards som un i ens ajudem sempre i aquí no anava a ser menys. Des del punt de control, se us tindrà geolocalitzats amb l’app TEAM TRACK en tot moment, per solucionar situacions d’aquest estil i verificar que esteu realitzant el traçat correcte.